11 natuurlijke voedingsmiddelen als detoxkuur

admin Gezondheid

Waarom een moeilijke detoxkuur volgen terwijl er zo veel natuurlijke voedingsmiddelen zijn die we gewoon kunnen eten of drinken om ons lichaam te ontgiften.

Zie hier een lijstje van ontgiftende voedingsmiddelen waarmee je je lichaam kan ontdoen van opgehoopte afvalstoffen!

Citroen
Een glas warm water met uitgeperste citroen is een ideaal middel om je stofwisseling te verbeteren en dus ook te zorgen voor het reinigen van de darmen.
Citroen bevat veel vitamine C en helpt bij het reinigen van de lever.
Leverenzymen worden versterkt waardoor het zuurstof-en calciumgehalte van de lever sneller kan herstellen.
Een betere stofwisseling heeft bovendien ook een positief effect als je wil afslanken!
Knoflook
Knoflook is ideaal om zware metalen uitzet lichaam te verdrijven.
Ook hier worden leverenzymen geactiveert die gifstoffen filteren en de bloedcirculatie stimuleren.  Zwavel en-waterstofbestanddelen vermakelijke het afvloeien van giftige metalen.
Ideaal is om rauwe knoflook te eten.  Natuurlijk bestaan er ook capsules wat geschikter is voor wie geen liefhebber is van de typerende geur.
Koriander11 natuurlijke voedingsmiddelen als alternatief voor een detoxkuur
Ook koriander is een geschikt hulpmiddel om zware metalen uit je lichaam te krijgen.
Omdat metalen zoals kwik en lood zich binden met koriander kunnen ze zo makkelijk via de spijsvertering het lichaam verlaten.
Paardenbloem
Paardenbloem is geschikt voor meerdere doeleinden.
Behalve dat het een goed middel is tegen aandoeningen zoals reumatische artritis en artrose is het ook geschikt als natuurlijk detoxmiddel.
Een paardenbloementhee doet het lichaam opwarmen waardoor je gaat zweten.
Het bloed wordt daarbij gezuiverd en water wordt via zweet en plas uit het lichaam verwijderd.  Tegelijk zal urinezuur -oorzaak van oa reuma- mee met het water afgevoerd worden.
De heilzame werking op lever en nieren heeft zowel een invloed op de lever als de galblaas.  Ook galstenen en ontsteking van de gal worden zo tegengegaan.
Artisjok
In artisjokbladeren en wortelen zitten stoffen die er toe bijdragen dat de galafscheiding stijgt en er een beschermende werking optreed voor de levercellen.  Daarnaast is er ook een positief effect op de stofwisseling en dus een betere spijsvertering.
Brandnetel
Ook een klassieker onder de zuiverende kruiden is brandnetel.  Enkele kopjes brandnetelthee per dag helpt het lichaam op verschillende manieren door een ontgiftende, alkaliserende en bloedzuiverende werking.
Zo helpt het bij lever-, gal- en miltproblemen en zuivert de maag.  Brandnetel is ook vochtafdrijvend en geeft een energieboost aan het lichaam.
Watermeloen
Watermeloen heeft een hoog watergehalte en stimuleert de spijsvertering zodat giftige stoffen uit het lichaam verwijderd zullen worden.
Daarnaast is een hoge vochtopname ook een hulpmiddel voor de werking van de nieren.
Asperges 
Asperges zijn ook een natuurlijke waterafdrijvend voedingsmiddel.
De aspargine stimuleert de werking van de nieren en zorgt dat toxische stoffen uit het lichaam worden verwijderd.
Peterselie
Peterselie wordt vaak beschouwd als een natuurlijk vochtafdrijvend middel.  Het bevat niet alleen heel veel voedingstoffen die ons lichaam nodig heeft, maar heeft ook een ontgiftende werking.
Het hoge chlorofylgehalte in peterselie helpt het bloed te reinigen en ondersteunt zo ook de nieren, de blaas en het lymfesysteem.
Broccoli kiemen
Broccoli kiemen is het meest doeltreffende voedsel om de ontgiftende enzymen in het spijsverteringskanaal te stimuleren.
Ze bevatten enorm veel antioxidanten.   Let op! De kiemen zijn véél gezonder dan een volgroeide versie.
Lijnzaadolie
Lijnzaadolie is een omega 3 olie, net zoals olijfolie en is uiterst geschikt tijdens je detox.
Omega 3 oliën smeren de darmwand en zorgen ervoor dat giftige stoffen door de olie geabsorbeerd worden en afgevoerd uit het lichaam.
Sesamolie zou je zelf tijdens het douchen op je huid kunnen smeren en ook zo giftige stoffen uit je huid kunnen laten verdwijnen!

Share this Post