Er moet me iets van het hart…

admin Gezondheid, Lessen, Pilates Center

Er moet mij iets van het hart…

Opleiding bij Balanced Body

Opleiding bij Balanced Body

Begrijp mij niet verkeerd, Ik ben absoluut niet iemand die kritiek geeft op anderen.
Iedereen doet wat ie wil.

Maar betreffende het volgen van Pilates lessen en/of opleidingen om instructeur te worden..
Denk na over waar en bij welke organisatie je lessen of opleidingen volgt.
Pilates is GEEN WORKOUT zoals BBB, boxen, cross fit, Zumba of fitness .. waar je eens wekelijks binnen springt om je af te reageren of om snel 5 kg te verliezen!

Je werkt hier met mensen die rug of nekaandoeningen hebben, protheses hebben, mensen (of topsporters) die blessures hebben zowel jong als oud etc, of met mensen die zich’ bewust’ willen maken van hun lichaam EN geest, met mensen die verandering willen brengen in hun leven op LANGE TERMIJN!
Ik wil hiermee duidelijk maken om ALTIJD je gevoel te volgen. Je moet je goed voelen bij iemand die jou zal begeleiden, er moet vertrouwen zijn.. Is er dat dan niet of voel je je niet op je gemak? WALK AWAY!

Pilates is zeer populair geworden en sommigen zien hier een snelle en gemakkelijke bron van inkomsten in. Praat met je toekomstige begeleider, vraag naar de certificaten en check of deze al dan niet ERKEND binnen de PMA en andere erkende organisaties. En check indien je instructeur/instructrice wenst te worden of de certificaten waarvoor je gaat studeren ook ERKEND zijn binnen de PMA!

Opleiding Anatomy 3D

Opleiding Anatomy 3D

Je hebt Pilates in alle kleuren en vormen maar wees aub op je hoede en ga niet zo maar de eerste de beste fitness binnen waar men Pilates geeft want je kan meer kwaad doen aan je rug en lijf dan goed indien er geen professionele gecertificeerde begeleiding is IN KLEINE GROEPJES. En dat is dan weer zonde voor jezelf maar ook voor de professionele Pilates instructeurs die er alles aan doen om je WEL te kunnen helpen!

Pilates Instructeur worden doe je NIET op 1-2-3 jaar, laat staan in 1 workshop!!!
Als instructeur is dit een ‘ never ending story’ , een levensengagement!  En ja, instructeur worden kost geld, heel veel geld!

Alsook voor de pilates cursist, pilates is VOOR HET LEVEN en NIET VOOR HEEL EVEN 😉

“Long health”

Joseph Pilates beschouwde Pilates niet als zomaar als een of andere vorm van oefening. Hij beschouwde Pilates als een levenswijze. Hij geloofde dat je door Pilates het hoogst mogelijke kon bereiken op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Een sterk lichaam vertegenwoordigt een sterke geest, een sterkere geest creëert een sterker lichaam… met dit alles ultiem geluk en een betere wereld om in te leven tot gevolg. (Pilates, J. (1945). “Return to Life Through Contrology”).

Share this Post