Er moet me iets van het hart…

admin Gezondheid, Lessen, Pilates Center

Er moet mij iets van het hart…

Opleiding bij Balanced Body

Opleiding bij Balanced Body

Begrijp mij niet verkeerd, Ik ben absoluut niet iemand die kritiek geeft op anderen.
Iedereen doet wat ie wil.

Maar betreffende het volgen van Pilates lessen en/of opleidingen om instructeur te worden..
Denk na over waar en bij welke organisatie je lessen of opleidingen volgt.
Pilates is GEEN WORKOUT zoals BBB, boxen, cross fit, Zumba of fitness .. waar je eens wekelijks binnen springt om je af te reageren of om snel 5 kg te verliezen!

Je werkt hier met mensen die rug of nekaandoeningen hebben, protheses hebben, mensen (of topsporters) die blessures hebben zowel jong als oud etc, of met mensen die zich’ bewust’ willen maken van hun lichaam EN geest, met mensen die verandering willen brengen in hun leven op LANGE TERMIJN!
Ik wil hiermee duidelijk maken om ALTIJD je gevoel te volgen. Je moet je goed voelen bij iemand die jou zal begeleiden, er moet vertrouwen zijn.. Is er dat dan niet of voel je je niet op je gemak? WALK AWAY!

Pilates is zeer populair geworden en sommigen zien hier een snelle en gemakkelijke bron van inkomsten in. Praat met je toekomstige begeleider, vraag naar de certificaten en check of deze al dan niet ERKEND binnen de PMA en andere erkende organisaties. En check indien je instructeur/instructrice wenst te worden of de certificaten waarvoor je gaat studeren ook ERKEND zijn binnen de PMA!

Opleiding Anatomy 3D

Opleiding Anatomy 3D

Je hebt Pilates in alle kleuren en vormen maar wees aub op je hoede en ga niet zo maar de eerste de beste fitness binnen waar men Pilates geeft want je kan meer kwaad doen aan je rug en lijf dan goed indien er geen professionele gecertificeerde begeleiding is IN KLEINE GROEPJES. En dat is dan weer zonde voor jezelf maar ook voor de professionele Pilates instructeurs die er alles aan doen om je WEL te kunnen helpen!

Pilates Instructeur worden doe je NIET op 1-2-3 jaar, laat staan in 1 workshop!!!
Als instructeur is dit een ‘ never ending story’ , een levensengagement!  En ja, instructeur worden kost geld, heel veel geld!

Alsook voor de pilates cursist, pilates is VOOR HET LEVEN en NIET VOOR HEEL EVEN 😉

“Long health”

Joseph Pilates beschouwde Pilates niet als zomaar als een of andere vorm van oefening. Hij beschouwde Pilates als een levenswijze. Hij geloofde dat je door Pilates het hoogst mogelijke kon bereiken op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Een sterk lichaam vertegenwoordigt een sterke geest, een sterkere geest creëert een sterker lichaam… met dit alles ultiem geluk en een betere wereld om in te leven tot gevolg. (Pilates, J. (1945). “Return to Life Through Contrology”).

Share this Post

11 natuurlijke voedingsmiddelen als detoxkuur

admin Gezondheid

Waarom een moeilijke detoxkuur volgen terwijl er zo veel natuurlijke voedingsmiddelen zijn die we gewoon kunnen eten of drinken om ons lichaam te ontgiften.

Zie hier een lijstje van ontgiftende voedingsmiddelen waarmee je je lichaam kan ontdoen van opgehoopte afvalstoffen!

Citroen
Een glas warm water met uitgeperste citroen is een ideaal middel om je stofwisseling te verbeteren en dus ook te zorgen voor het reinigen van de darmen.
Citroen bevat veel vitamine C en helpt bij het reinigen van de lever.
Leverenzymen worden versterkt waardoor het zuurstof-en calciumgehalte van de lever sneller kan herstellen.
Een betere stofwisseling heeft bovendien ook een positief effect als je wil afslanken!
Knoflook
Knoflook is ideaal om zware metalen uitzet lichaam te verdrijven.
Ook hier worden leverenzymen geactiveert die gifstoffen filteren en de bloedcirculatie stimuleren.  Zwavel en-waterstofbestanddelen vermakelijke het afvloeien van giftige metalen.
Ideaal is om rauwe knoflook te eten.  Natuurlijk bestaan er ook capsules wat geschikter is voor wie geen liefhebber is van de typerende geur.
Koriander11 natuurlijke voedingsmiddelen als alternatief voor een detoxkuur
Ook koriander is een geschikt hulpmiddel om zware metalen uit je lichaam te krijgen.
Omdat metalen zoals kwik en lood zich binden met koriander kunnen ze zo makkelijk via de spijsvertering het lichaam verlaten.
Paardenbloem
Paardenbloem is geschikt voor meerdere doeleinden.
Behalve dat het een goed middel is tegen aandoeningen zoals reumatische artritis en artrose is het ook geschikt als natuurlijk detoxmiddel.
Een paardenbloementhee doet het lichaam opwarmen waardoor je gaat zweten.
Het bloed wordt daarbij gezuiverd en water wordt via zweet en plas uit het lichaam verwijderd.  Tegelijk zal urinezuur -oorzaak van oa reuma- mee met het water afgevoerd worden.
De heilzame werking op lever en nieren heeft zowel een invloed op de lever als de galblaas.  Ook galstenen en ontsteking van de gal worden zo tegengegaan.
Artisjok
In artisjokbladeren en wortelen zitten stoffen die er toe bijdragen dat de galafscheiding stijgt en er een beschermende werking optreed voor de levercellen.  Daarnaast is er ook een positief effect op de stofwisseling en dus een betere spijsvertering.
Brandnetel
Ook een klassieker onder de zuiverende kruiden is brandnetel.  Enkele kopjes brandnetelthee per dag helpt het lichaam op verschillende manieren door een ontgiftende, alkaliserende en bloedzuiverende werking.
Zo helpt het bij lever-, gal- en miltproblemen en zuivert de maag.  Brandnetel is ook vochtafdrijvend en geeft een energieboost aan het lichaam.
Watermeloen
Watermeloen heeft een hoog watergehalte en stimuleert de spijsvertering zodat giftige stoffen uit het lichaam verwijderd zullen worden.
Daarnaast is een hoge vochtopname ook een hulpmiddel voor de werking van de nieren.
Asperges 
Asperges zijn ook een natuurlijke waterafdrijvend voedingsmiddel.
De aspargine stimuleert de werking van de nieren en zorgt dat toxische stoffen uit het lichaam worden verwijderd.
Peterselie
Peterselie wordt vaak beschouwd als een natuurlijk vochtafdrijvend middel.  Het bevat niet alleen heel veel voedingstoffen die ons lichaam nodig heeft, maar heeft ook een ontgiftende werking.
Het hoge chlorofylgehalte in peterselie helpt het bloed te reinigen en ondersteunt zo ook de nieren, de blaas en het lymfesysteem.
Broccoli kiemen
Broccoli kiemen is het meest doeltreffende voedsel om de ontgiftende enzymen in het spijsverteringskanaal te stimuleren.
Ze bevatten enorm veel antioxidanten.   Let op! De kiemen zijn véél gezonder dan een volgroeide versie.
Lijnzaadolie
Lijnzaadolie is een omega 3 olie, net zoals olijfolie en is uiterst geschikt tijdens je detox.
Omega 3 oliën smeren de darmwand en zorgen ervoor dat giftige stoffen door de olie geabsorbeerd worden en afgevoerd uit het lichaam.
Sesamolie zou je zelf tijdens het douchen op je huid kunnen smeren en ook zo giftige stoffen uit je huid kunnen laten verdwijnen!

Share this Post

Berichtjes van tevreden klanten Pilates.

admin Gezondheid, Lessen, Pilates Center

"Het gevoel steeds meer controle over mijn lichaam te hebben geeft heel veel voldoening."

“Het gevoel steeds meer controle over mijn lichaam te hebben geeft heel veel voldoening.”

Cursisten die echt geholpen zijn.  De ervaringen van tevreden klanten.  En eigenlijk noem ik ze niet graag ‘klanten’.
We zijn inmiddels al één grote Pilates-familie geworden.
Het doet dan ook altijd deugd om zo’n berichtjes te ontvangen!

20 februari 2016
“Beste Rafaella,

ziehier hoe ik pilates ervaar na 6 maanden. De lessen zijn afwisselend zodat de uitdaging er telkens weer is. De sfeer is erg rustig; ik kan me goed concentreren op de oefeningen. Het gevoel steeds meer controle over mijn lichaam te hebben geeft heel veel voldoening. Ik heb alle soorten aerobics, steps, bbb’s beoefend maar dit is anders: ook buiten de les ben ik veel meer bezig met mijn houding en mijn manier van lopen. Diamant laten zien, ogen op de horizon schouders ontspannen en powerhouse! Je komt erg zelfverzekerd over en je voelt je ook zo. Ik speel al jaren golf en powerhouse speelt nu mee; mijn golfswing voelt stabieler. Ook bij het fietsen let ik op powerhouse, diamant en schouders: alleen benen bewegen. En last but not least: niettegenstaande dat mijn gewicht perfect is voor mijn lengte had ik deels door mijn leeftijd (63) en deels door mijn liefde voor goede wijn weinig taille. Daar is nu al 3cm af. Dus al bij al een zeer tevreden klant.

Groetjes M.”

8 juni 2016
“Hallo Rafaella,

Merci voor de goede zorgen tijdens de pilates lessen. Wat is pilates voor mij ?

Door een werkongeval zijn mijn bekken en ruggenwervel 3 4 5 geraakt. Wat wil zeggen dat de pijn chronisch is en al verschillende infiltraties heb gehad en morfine pleisters moest kleven. Van de specialisten zou revalidatie in ‘t ziekenhuis de oplossing zijn dus zo gezegd zo gedaan na 26 lessen totaal geen verbetering plus een pijnlijke knie. Want daar houden ze geen rekening met u je krijgt uw voorgestelde oefeningen en hup doe ze maar . Bijgevolg slechte knie, water erin en extra pijn bovenop rugpijn.

En zo zijn we bij Rafaella terecht gekomen Wat mij enorm al geholpen heeft. Ik gebruik elke dag mijn buikspieren (powerhouse) om iets te doen in huis om recht te komen uit de zetel of van de stoel dat voor mij heel pijnlijke maneuvers zijn maar Door mijn powerhouse zo op te spannen is het iets aangenamer om recht te staan In de auto gebruik ik deze ook en bij het stappen of wandelen lijk je ook 10 x eleganter te stappen Je houding is totaal anders na verschillende lessen pilates En wat het leukste van al is de mensen zeggen “ohhh christel je zijt toch veel vermagerd”. NEEN je krijgt een beter figuur! Dus pilates is voor heel veel dingen goed, lichaam en geest gaat /moet samenwerken. Het is niet maar wat gewoon liggen op u matje het is echt werken om het effect te behalen.

Ik zou echt geen week pilates kunnen missen. Wat tot over enkele maanden totaal anders was. En dit vul ik nu aan met yoga om de week af te sluiten.

Rafaella, nogmaals merci om me zo goed bij te sturen in de les!

Groetjes Christel”

2 september 2016
“Dag Rafaella,

Hoe kunnen wij je ooit genoeg bedanken voor de zalige lessen Pilates , 4 jaar geleden zijn we begonnen met een stuk of vier personen nu zitten al je lessen bomvol . Het is zo een goed gevoel van aan je lichaam te werken , houding , lengte , spieren en dat op alle leeftijden , straffe toebak . Na je les voel ik mij 10 jaar jonger en 10 centimeter groter ik kan het iedereen aanraden . Ik ben in ieder geval een grote fan!

Liefs tot Pilates Macha”

Heel erg leuk om te lezen! Dankjewel allemaal.

Wie ook interesse heeft in onze lessen?
Neem gerust contact op voor meer info of om ook een afspraak te maken.

Share this Post

Zorgt jouw kantoorbaan voor een pijnlijke rug-en nek ?

admin Gezondheid, Lessen, Pilates Center

Je kent het ongetwijfeld als je een kantoorbaan hebt.  Pijn in je nek of klachten in de onderrug.

Pilates Center neemt je kantoorpijnen weg

De ganse dag zitten is erg vermoeiend voor het lichaam. Vooral naar het einde van dag beginnen de rugspieren te protesteren, raken ze vermoeid en gaan geïrriteerd aanvoelen. Bij mensen met een kantoorbaan is dit vaak te wijten aan een tekort aan afwisselende houdingen en het voortdurend belasten van dezelfde spieren in de lage rug. Daarbij komt dan vaak nog een flinke portie stress en een geblokkeerde nek tot gevolg.

Dankzij Pilates is het niet langer nodig om met rugproblemen of een pijnlijke nek te blijven rondlopen.
Pilates is ideaal voor je nek-en rugspieren te versterken en je algemene coördinatie te verbeteren.
Zowel preventief als bij revalidaties is het de ideale tool om doeltreffend controle, stabilteit en verstevig van je lichaam te verkrijgen en je algemene gezondheid op te schroeven.
Wist je dat trouwens dat Pilates ook de bloedcirculatie verbetert, lichaamshouding ondersteunt en longcapaciteit verhoogt?  Hierdoor krijg je ook veel minder last van stress en vermoeidheid.

In het Pilates Center kan je terecht voor onze groepslessen. Info kan je hier terugvinden.
Passen de lessen moeilijk in je agenda? Dan zijn privélessen de oplossing.
Je kiest zelf de plaats; in jouw woonkamer, in het Pilates Center (Kinemotions Klein-Vorst) of bij jou op kantoor.

Neem gerust contact op voor meer info of om een afspraak te maken.

Share this Post

Weinig tijd ? Privé-lessen pilates !

admin Lessen, Pilates Center

privé-les-pilates

Privé-lessen pilates, waar en wanneer het voor jou past !

Weinig tijd?  Of ontbreekt het aan de wilskracht de stap naar de sportschool te zetten? Onze lessen passen niet in je agenda?

Dan zijn privé-lessen pilates en een personal training de ideale oplossing die jij precies nodig hebt!
Je bepaalt immers zelf mee het uur en jouw personal coach zal je begeleiden.
Ook kan je de plaats kiezen; het kan gewoon in jouw woonkamer ofwel in het Pilates Center (Kinemotions Klein-Vorst).

Privé lessen met meerdere personen zijn ook mogelijk.
Dit is een training met beoefenaars van hetzelfde niveau en één instructrice. Ideaal ook voor wie graag in selectief gezelschap met partner, vriend(en) of vriendin(nen) pilates wil beoefenen.

Of klik hier voor meer info over onze lessen.

Share this Post

Senoir Pilates 55+

admin Gezondheid, Lessen, Pilates Center

senior-pilates-55

Fit ouder worden tijdens Senior Pilates +55!

Bij het ouder worden durven specifieke klachten optreden.
Tijdens de SENIOR PILATES +55 doen we specifieke oefeningen om dit alles grotendeels te verminderen en te vertragen.
Bovendien krijg je meer kracht, een betere conditie en reactiesnelheid, verhoogt de concentratie en wordt je bloedcirculatie gestimuleerd. Pilates is ook geschikt bij revalidatie van nek-en rugklachten.

Tijdens al onze lessen is er de beste begeleiding; ze worden immers steeds gegeven door een gecertificeerde Pilates docente!

Instappen kan steeds (mits inschrijving).   Elke maandag om 14u, Senior Pilates, op maat van 55-plussers.

Share this Post

Wist je wat gember voor je gezondheid kan betekenen?

admin Gezondheid

een kleine hoeveelheid gember is elke dag aanbevolen

“Gember each day, keeps the doctor away…”

Als we naar onze dagelijkse levensstijl kijken is het helemaal niet moeilijk om een kleine hoeveelheid gember te nuttigen.
Waarom?

 • Zorgt voor een snellere verbranding van calorieën.
 • Heeft een bloeddruk verlagende werking.
 • Bevat extreme eiwitverterende enzymen.
 • Goede bron van verschillende mineralen en vitaminen zoals: Vitamine B6, magnesium kalium en koper.
 • Rust voor “rust” in de maag en darmen
 • Bevordert de stoelgang.
 • Gember kan dienen als antioxidant.
 • Heeft een verdovende werking
 • Goed tegen griep, stress perioden, verkoudheid en werkt slijmoplossend.
 • Bevat medicinale stoffen: gingerol, lineol, borneol, zingibain. zingibereen, zingiberol, pheilandreen en shogaol.
 • Etc…

Klik hier en ontdek ook welke producten we kunnen aanschaffen met gember in verwerkt.

Share this Post

Pilates bij rugproblemen en revalidaties

admin Gezondheid, Lessen

nek- en rugpijn verhelpen in het Pilates Center

Pilates: doeltreffend bij revalidaties, nek-en rugproblemen

Pilates is ideaal om de rug- en nekspieren te versterken en de algemene coördinatie van je lichaam te verbeteren.
Ook aan te raden bij revalidaties.

In het Pilates Center krijg je bovendien begeleiding van een gediplomeerde docente.
Onnodig om met je rugproblemen of pijnlijke nek te blijven rondlopen. Kom gerust eens een kijkje nemen!

Of klik hier alvast voor meer info over onze lessen.

Share this Post